Düğününüzü belediyelerin nikâh salonunda, düğün salonunda, okulunuzun sosyal tesislerinde, mümkünse evinizin bahçesinde ya da bir otelde yapabilirsiniz. Unutmayın ki nerede olursa olsun, bu hayallerinizi süsleyen gece, harika geçecektir.
Yemyeşil doğanın içinde romantik bir kır düğünü mü, tekne de masmavi sularda deniz kokan en özel evet mi, plajda gün batımında mı, yoksa en iyisi klasikten vazgeçmelim deyip şık bir havuz başı düğünü mü? Haydi bakalım, hayalleri harekete geçirme zamanı!
Düğün mekânınızın seçimi ve düğününüzün tarzı beraberinde birçok kararınızı da etkiliyor. Gelinliğinizden, saç modeliniz, dekorasyon detaylarından şeker, davetiye seçiminize kadar etkili düğününüzün yeri...
Herşeyden once bir bütçe yapmalı ve o bütçeye sadık kalmalısınız. Günümüzde her bütçeye uygun ve kaliteli hizmet veren mekanlar var. Evliliğinizin 10. yılında halen hazırlık sürecinden taksit ödüyor olmamalısınız!
Düğün mekânınızın tespiti, hazırlıklarınız sırasında verilmesi gereken en önemli kararlardan birisidir. Mekânları gezmeye başlamadan önce aileleriniz ile birlikte aile arasında sade bir düğün mü yoksa görkemli bir tören mi isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Daha sonra bütçenizi aşağı yukarı belirlemek size mekânları gezerken zaman kazandıracaktır.
Fiyat araştırmanız sırasında mekânın ulaşım kolaylıkları, kapasitesi, ferahlığı, gelin odası, paket programları, mönü seçenekleri, eleman yeterliliği gibi konularda bilgi almalısınız. Hatta son kararınızı vermeden önce mekânda bir organizasyon izleyerek fikir almanız yararlı olacaktır.
Düğün daveti vermeyi düşünüyorsanız şeklini belirlemeniz gerekir. Düğün davetiniz yemekli mi yoksa açık büfe veya kokteyl prolange şeklinde mi olacak?
Peki ya hava durumu? Düğününüzü açık havada yapmayı düşünüyorsanız (Temmuz'un ortasında dahi olsa!) kötü hava koşullarına hazırlıklı olun. Yağmur olasılığını göz önünde bulundurun ve kapalı salonları da bulunan yerleri tercih edin. Ve tabii dua etmeyi unutmayın :)
Peki ya masa düzeni?
İyi yapılmış bir masa düzeni düğününüzün mükemmel geçmesine yardımcı olacaktır. Aynı masada oturmasını düşündüğünüz misafirlerinizin yaş, yakınlık ve samimiyet derecelerine dikkat etmeniz gerekir. Gelin ve damadın oturacağı masada çiftin anne ve babaları yer alabilir.
Ayrıca masa seçimi yaparken yuvarlak masayı tercih etmelisiniz. Böylelikle davetli sayısında beklenmeyen bir artış olursa, yuvarlak masaya yerleşim daha kolay ve zahmetsiz olacaktır.
EĞER BİR ORGANİZASYON FİRMASI İLE ÇALIŞMIYORSANIZ;
Oturma planını oluşturduktan sonra davetlilerin isimlerinin yazılacağı masa kartlarını hazırlamalı ve düğün günü bunların masaya yerleştirilmesini sağlamalısınız. Böyle durumlarda en yakın arkadaşlarınız devreye girer (İyi ki varlar değil mi?)
Davetlilerin oturacağı yeri kolayca bulabilmeleri için masalara birer numara vererek, oturma planını salonun girişinde kolayca görünen bir panoya asabilirsiniz.
Düğün gecenizde servis yapacak olan görevlilerin sayılarının yeterliliği ve kılık-kıyafet bütünlüklerini son bir kez şef garsonla teyit etmelisiniz (Bu iş genelde yakın bir arkadaş tarafından takip edilir.) Ayrıca şef garsona düğün başlamadan gerekli bahşişleri vermeli ve son uyarı ve hatırlatmaları yapmalısınız.
Unutmayın ki bütçeniz ne olursa olsun, hayallerinizdeki düğünü yapma şansınız vardır. Tek yapmanız gereken yeterince dolaşmak, fikir almak, hayallerinizi müstakbel eşinizle ortak bir noktada buluşturmaktır.
Hepimiz yılardır bir çok düğüne davet edildik, farklı düğünler deneyimledik; ya eğlendik rüya gibiydi dedik, ya da sıkıldık; pasta gelse de kaçsak dedik! Şimdi hem deneyimlediğiniz düğünleri bir düşünün hem de nişanlınızla birlikte hayallerinizi ortaya koyun; bakalım ortaya nasıl bir kombinasyon çıkacak?
Unutmayın düğününüzü nerede yaparsanız yapın; ne kadar para harcarsanız harcayın; düğünü mükemmel kılacak şey sizin enerjiniz, sizin mutluluğunuz ve sizin kişiselleştirdiğiniz ayrıntılardır.
Mükemmellik ayrıntılarda gizlidir!